torstai 11. kesäkuuta 2015

Pari sanaa kavereista

Mitä elämä olisikaan ilman frendejä? Aika tylsää varmaan. Tärkeintä ei ole edes mikään yhdessä tekeminen, vaan ihan jo pelkästään kahvilla istuminen ja jutteleminen. Yleensä kokoonnumme kahvilaan tai yhden kaverin kämpälle istuskelemaan porukalla. Itsellä sanoisin olevan viisi hyvää kaveria ja voisinkin nyt hieman kertoa heistä.

Meillä on siis tällainen kuuden kaverin vähän erikoinen porukka, jossa on yllättäen kolme miestä ja kolme naista. Ensimmäinen kaveri, R, on ehkä paras kaverini ja olen tuntenut hänet jo nuoruudesta asti. Kävimme koulua yhdessä ja nykyään R työskentelee yliopistolla, melko akateeminen kaveri. R on lisäksi eronnut ja yhden pojan isä. Itseasiassa toinen kaveri, M, on tämän ensimmäisen sisko, joten hänetkin olen tuntenut jo vuosia. M on töissä kokkina ja tekee muuten loistavia ruokia. Sen verran on sanottava, että M:llä on pakko-oireisuutta lähes kaikenlaisia asioita kohtaan, varsinkin siivoamista. Sellanen kutina kuitenkin on, ettei olisi ihme, jos meidän välille joskus syntyisi jotain.. Kolmas kaveri on tämän M:n lapsuudenystävä, Ra, joten tiemme ovat kohdanneet myös hänen kanssaan nuoruudessa. Vaikka hieman hemmotellun oloinen nainen onkin, on Ra kaikesta huolimatta loistava tyyppi. Ra muuten jätti miehensä alttarille, auts. Neljäs kaveri on myös nainen, P. Onkohan se outoa, että miehellä on kolme naispuolista kaveria, mutta vain kaksi miespuolista? No kuitenkin, tää naikkonen on hieman erikoisempi tapaus, varsinainen luonnonlapsi ja on asunut itsekseen jo teini-iästä lähtien. P on ammatiltaan hieroja ja tekee myös pienimuotoista singer-songwriter -tyylistä musiikkikeikkaa. Viides kaveri, J, on vanha kämppis. Nykyään J yrittää elättää itsensä näyttelijänä, vaihtelevalla menestyksellä tosin. J on kyllä kova kaveri syömään ja kun se tulee käymään kylässä, suuntaa se yleensä ekana jääkaapille. Pitää siis varata aina ylimäärästä ruokaa kaappi täyteen. Luulenpa vielä, että R:llä ja Ra:lla on jotain säpinää keskenään ja J:llä on myös jotain tunteita Ra:ta kohtaan vaikkei ehkä itsekään vielä tiedä sitä.. Hmm, alkaa kuulostamaan siltä, että meistä saisi vaikka sarjan telkkariin. Kaiken kaikkiaan siis loistava porukka ja uskoisin, että moni tästä ryhmästä pitäisi, jos pääsisi tutustumaan.

No se niistä kavereista. Ja jos joku ei vielä hoksannut, niin en mä nyt oikeesti tuohon porukkaan kuulu vaan puhuin tv-sarjasta Frendit. Kirkkaasti kaikkien aikojen paras komediasarja, joka alkoi taas uusintana Ava:lla. En olekaan pariin vuoteen tuota katsonut, joten onhan se pitkästä aikaa istuttava näiden kaverusten ääreen iltaisin. Olen itse aina jotenkin samaistunut Chandleriin, tuohon hieman awkwardiin vitsailijaan, joka ei kuitenkaan kunnolla kestä itse omaa lääkettään. Ehkä olen luonteeltani melko samanlainen. Tänään siis naama ruutuun kiinni ja Frendit tulille.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti