tiistai 19. toukokuuta 2015

Aamuinen korvamato

Tänään herätessä päässä soi rallatus: "Nää vuodet ollu tuulisii..." Ei ollut mitään hajua, mikä kappale oli kyseessä, mutta syvälle alitajuntaan oli näemmä iskeytynyt. Ei muuta kuin googlettelemaan ja selvisihän se, että kyseessä oli uusi JVG:n ja Pete Parkkosen kappale Tuulisii. Ilmeisesti olen jossain vaiheessa sen siis radiosta kuullut.



En tiedä soiko muilla ihmisillä päässä useinkin joku biisi, mutta mulla ainakin tuntuu jäävän kappaleet päähän repeatille. Nyt kun tarkemmin ajattelee, niin taitaa aika useinkin jo heti aamusta soida joku musiikki aivonystyröissä. Sitten tulee etsittyä kyseinen biisi koneelta tai youtubesta ja laitettua aamukahvit porisemaan sen tahdissa.

Olen myös huomannut, että musiikki vaikuttaa omaan mielentilaan melkoisen vahvasti. Onkohan niillä siis jonkinlainen riippuvuussuhde, että mikä musiikki päässä soi aamulla ja "kummalla jalalla" aamulla herää? Hmm... mielenkiintoista. Tästähän voisi tehdä vaikka tutkimuksen tai ainakin kiinnittää huomiota omalla kohdalla. Mitäpä jos aamuisin laittaisi soimaan jonkun oikein pirteän kappaleen niin että musiikki soisi hiljaa jo ennen kuin herätyskello soi, eikä siihen siis heräisi vaan antaisi sen vaikuttaa alitajuntaan. Olisiko kaikki tuskaiset aamuherätykset historiaa ja sitä vihdoin nousisi hyvillä mielin ylös?

Ei siis auta kuin alkaa virittelemään stereoita aikakytkimeen, mutta mikähän biisi tähän tarkoitukseen sopisi. Ehkä Sentenced - Noose, eiku...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti