torstai 24. syyskuuta 2015

Varastomusiikkia

Pitkästä aikaa tuli sellainen tunne, että teki mieli kuunnella muutakin kuin rock/metalli/suomirap -musiikkia. Siis jotain ei niin synkkää ja melankolista. Päätin sitten laittaa autoradiosta väilillä jonkun muun kanavan kuin Radio Rockin tai Cityn päälle.

Ja eipä aikaakaan, kun alkoi kuulua joku hyvinkin iskevä biisi, jonka esittäjästä ei ollut tietoakaan. "Ain't nobody, loves me better" - muistin kotona tuon kertosäkeen ensimmäisen virkkeen ja löysin kuin löysinkin kyseisen biisin Youtubesta. En ole mikään elektronisen musiikin asiantuntija, enkä oikeastaan ole koskaan edes miettinyt, mikä tuo kyseinen musiikkilaji on nimeltään, siis mikä tarkempi genre on kyseessä. En muutenkaan ole mitenkään genre-uskollinen eikä sillä ole suurta merkitystä, mitä musiikkityyliä joku biisi edustaa, kunhan se vaan kuulostaa hyvältä omaan korvaan. Tuo asia jäi kuitenkin vaivaamaan, joten Wikipedia esiin ja tuloksena oli House tai tarkemmin Deep House. Nytpä tiedän siis tuonkin asian.

Pakko oli vielä yrittää selvittää, mistä tuo House -nimi tulee, koska en keksinyt mitään järjellistä yhteyttä nimen ja musiikin välille. Ja selvisihän se pienellä googlettelulla, että nimi tulee siis Chicagolaisesta The Warehouse Nightclubista, jossa tuo musiikkityyli ilmeisesti alunperin keksittiin 1980-luvulla.

Illalla tuli vielä otettua kitarakin kätöseen ja rämpyteltyä vähän tuota kyseistä biisiä. Tarttuva melodia siinä ainakin on, jos ei muuta. Vaikka alunperin halusinkin jotain vähemmän synkkää ja melankolista viime aikojen soittolistojeni jatkeeksi, niin onhan tämä toki sitäkin, mutta tarkemmin ajateltuna biisihän on soinnuiltaan mollivoittoinen. Eli parhaiten taas upposi tuollainen hiukan surumielisen kuuloinen musiikki vaikka genre vaihtuikin. Miksi näin, siitä ehkä joskus myöhemmin lisää pohdintaa..


5 kommenttia:

  1. Haa! Hei mäkään en tiennyt mistä toi House-termi juontuu, kiitos kun selvitit sen mun puolesta J, mä olen siis house-musiikin semiuskollinen kuuntelija nykyisin :)
    Sen kyllä tiedän et house sitten jaetaan alakategorioihin kuten progressiiviseen houseen jne.

    Wasted Penguinz, jota itse kuuntelen, ei kyllä ole housea, mutta konemusiikkia kylläkin ja vieläpä kotoisin rakkaasta naapurimaastamme Ruotsista! Esim. kappaleet "Anxiety" ja "Melancholy" ovat mun korvaan ihan koukuttavia. Eivätkä siis nimiensä perusteella pelkästään :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä mitään, eipä mitään :) Välillä kun jää joku asia vaivaamaan päätä, niin pakkohan se on vaan ottaa ja selvittää. Joo, en oo ihan niin pitkälle päässy näissä konemusiikin "opinnoissa", että tietäisin sitten tarkemmin mitä eroa noilla alakategorioilla onkaan :D

      Hahah, biisien nimien perusteellaa oli kyllä odotukset korkealla ;) Sanoisin noista kappaleista, että ihan ok. Siis hyviä noin niin kuin periaatteessa, mutta itselleni ehkä vähän turhan nopeatempoista. Ethän ota nokkiisi, itsellä kun on tapana välillä ottaa lähes henkilökohtaisena loukkauksena, jos joku ei tajua jonkun artistin tai kappaleen hienoutta, jota itse voisi luukuttaa lähes 24/7. Toivottavasti et siis ole tässä asiassa samasta puusta veistetty :D

      Poista
    2. En ole samasta puusta veistetty :D Kaikki tykkää siitä mistä tykkää! Kaikki vaan ei iske :)

      Poista
    3. Ja siis juu, onhan noi aika raskaita biisejä loppujen lopuksi luukuttaa, Wastedin biisit, mutta itse kun tykkään himassa vaan laittaa volat täysille ja tyhjentää mieli siten. Mitään bilemusiikkia toi ei mulle siis ole, vaikka joillekin tiedän sen sitä olevan. Ajatustentyhjennysmusaa ehkä enemmänkin.

      Hyvää viikonloppua J :)

      Poista
    4. Totta, jokainen käyttäköön sitä musiikkia, mikä toimii itselleen :) Ja kiitos samoin!

      Poista