maanantai 29. toukokuuta 2017

Vuodet vierii, minä en

Mieleeni tuli eräänä iltana nukkumaan käydessä, että olenko tosiaan pitänyt tätä blogia jo kaksi vuotta. Hetken aikaa epäilin omaa muistiani, koska en saattanut uskoa ajan menneen näin hujauksessa. Nyt sitten muistin käydä asian tarkastamassa - ja kyllä - ensimmäisestä postauksesta on jo yli kaksi vuotta aikaa. Mihin nuokin vuodet oikein katosivat?

Olen ollut jonkinlaisessa pysähtyneessä tilassa jo kauan. Tilassa, jossa aika ympärilläni etenee huimaa vauhtia, mutta itse en kulje sen mukana. Huomaan tuon ajan kulun muita ihmisiä seuraamalla, samalla kuitenkin oma elämäni polkee paikoillaan, enkä tunnu saavan siitä mitään otetta. Jos elämääni pitäisi kuvailla yhdellä valokuvalla, olisi se varmsti sellainen pitkällä valotusajalla otettu kuva, jossa istun yksin illalla kaupungin laidalla puiston penkillä, muiden ihmisten jättäessä jälkeensä vain yhtenäisen kirkaan viivan kaduille. Sellaiseksi itse kuvailisin tätä tunnetta.

Huomaan jääväni helposti lepäämään laakereilleni, jos vähänkään ote herkeää. Hetken aikaa jaksaa yleensä yrittää ryhdistäytyä, mutta kohta huomaa taas päästäneen itsensä repsahtamaan. Olen kai luonteeltanikin liian mukavuudenhaluinen (ja laiska), jotta saisin itseni pysymään liikkeessä. Jonkun toisen tulisi piiskata vauhtia vieressäni taukoamatta. Olin kai kouluaikoinakin samanlainen: suurin osa aineista meni melko lonkalta ja sain hyviä numeroita tekemättä juuri mitään niiden eteen, mutta jos joku ei luonnistunutkaan ihan vain omalla painollaan vaan olisi vaatinut jopa kotitehtävien tekoa tai muutakin opiskelua, niin en ollut valmis tekemään mitään sen eteen. Kokeisiin tuli tietysti jonkin verran luettua, mutta muuten en juuri kirjoihin koskenut.

Stressinsietokykynikin on ollut aina melkolailla nollassa. Lisäksi jos joutuu ponnistelemaan jonkun asian eteen, eikä se ns. tipahda eteeni taivaalta, huomaan verenpaineeni nousevan jo pelkästä ajatuksesta (ehkä hieman liioiteltuna). En kyllä osaa sanoa, miten tuollaistakaan asiaa voisi lähteä korjaamaan. Tai voiko sitä edes korjata vai onko se joku synnynnäinen ominaisuus, luonteenlaatu, jota ei muuksi muuta vaikka yrittäisi. Pitäisi kuitenkin kai pyrkiä pysymään skarppina ja tiedostamaan koko ajan se, ettei vain anna yhtään ylimääräistä siimaa omalle perusluonteelleen. Se onkin vain helpommin sanottu kuin toteutettu, koska niin fyysiset kuin henkisetkin probleemat lannistavat yleensä melko nopeasti, kun jonkinlaiseen alkuun on päässyt.

Mutta se siitä, piti kai päästää taas vähän omia ajatuksia ulos, jotta voisi keskittyä seuraaviin mieltä askarruttaviin asioihin. Tällä kertaa musiikillisesta osuudesta vastaa itseoikeutetusti juuri edesmennyt Chris Cornell, jota on tullut kuunneltua tässä reilun viikon aikana lähes taukoamatta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti