tiistai 4. huhtikuuta 2017

Kotitehtävä

Aloin eräs kaunis päivä selaamaan bändejä siinä mielessä, että kuuntelen jotain sellaista, jota en ole pitkään aikaan kuunnellut. Mikähän siinä onkin, että jotkut bändit tai biisit unohtuvat ja hukkuvat sinne muiden sekaan niin, että voi mennä vuosiakin, ettei niihin koske kertaakaan. Toki niiden olemassaolon huomaa, kun soittolistaa selaa, mutta jostain syystä niitä ei vaan tule kuunneltua.

Viime viikkojen hengessä olen edelleen kuunnellut lähes pelkästään heviä, jos nyt kategorisoisi kaiken tuon yleisnimityksen alle. Suurimmat "löydöt" olivat, yllätys yllätys, Ruotsista tulevat Sonic Syndicate ja Machinae Supremacy. Ja miten hyvältä nuo kuulostivatkaan pitkän ajan jälkeen. Varmasti vähintään vuosi on vierähtänyt siitä, kun viimeksi olin noita kuunnellut, luultavasti kauemminkin. Ja varmaan kymmenisen vuotta on siitä, kun noita ensimmäistä kertaa kuuntelin.

Ja koska olen huomannut, että sitä tunnetta on vaikea sanoin kuvailla, kun kuuntelee pitkästä aikaa jotain bändiä tai biisiä vuosien takaa, niin saatte tällä kertaa kotiläksyjä. Eikä aleta yhtään kiemurtelemaan siellä kotikoneilla, ei ole nimittäin kovin paha nakki. Etsi siis joku bändi, mitä et ole kuunnellut vähintään vuoteen ja anna musiikin tehdä tehtävänsä. Tietysti tässä kohtaa on parempi, jos valitsee sellaisen bändin, mikä ei suoranaisesti yhdisty ainakaan mihinkään hirveän surulliseen hetkeen elämässä.

Sitten vain nupit kaakkoon ja vaikka sohvalle makoilemaan. Itselläni tosin on kuntoilupäivä, joten teen parhaillaan etunojapunnerruksia em. bändien tuplabasarien tahtiin. Ja levyt on kaiken lisäksi jo toista kertaa soimassa parin päivän sisään, joten ei tarvitse enää niin paljon keskittyä siihen nostalgiatrippailuun.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti