torstai 17. maaliskuuta 2022

Kun haaveet vaihtuu tavoitteisiin

Eilen ennen töihin lähtöä ehdin istahtamaan koneelle ja aukaisemaan youtuben. Vähän aikaa selailtuani eri videoita päädyinkin taas muistelemaan menneitä. Noin 15 vuotta sitten satuin löytämään youtubesta Ana Freen, sellaisen ikäiseni portugalilaisen naisen kuvaamassa lauluvideoita kotisohvallaan. Muistan kuinka hänen musiikkinsa toi aina lohtua ja hymyä elämääni huonoinakin hetkinä. Ja onhan se toki myönnettävä, että nuori mies kun olin niin taisin välillä haaveilla myös siitä, millaista olisi asua Portugalissa tuollainen nainen kainalossa. Nyt jo pelkkä nostalginen tunne oli saada kyyneleet silmiini, kun pitkästä aikaa noita videoita taas katselin.

No en päätynyt Portugaliin eikä hän Suomeen ja varmaan molempien haaveet ovat tässä matkan varrella ainakin osittain vaihtuneet, osin toteutuneet mutta myös varmasti jotain jäänyt toteutumattakin. Näin vuosien jälkeen on mielenkiintoista miettiä mitä kenellekin kuuluu nykyään ja miten elämä vei eteenpäin noista ajoista. Olen hänen uraansa jonkin verran seurannut myöhemminkin ja pari levyäkin hän on saanut tehtyä joitain vuosia sitten sekä ollut jopa Shakiran lämppärinä. Täytyy kyllä nostaa hattua, miten pitkälle hänkin pääsi tuolta kotisohvalta kuvatuilta videoilta. Yrittäjiä on paljon, mutta harva sieltä esiin pääsee kuitenkaan loppujen lopuksi. Ymmärtääkseni perheenkin hän on jo ehtinyt perustamaan ja varmasti tuokin elämän prioriteettejä muuttaa toisenlaisiksi.

Varsinkin nuorena haaveet ja tavoitteet ovat monesti hyvin korkealla ja suorastaan utopistisia, mutta ei kai siinä loppujen lopuksi mitään väärääkään ole. Toiset pääsevät noihin tavoitteisiinsa, kun on tarpeeksi rohkeutta ja on valmis tekemään työtä niiden eteen. Toki onneakin on hyvä olla matkassa. Haaveilu nyt ei ainakaan omalla kohdallani tarkoita edes sitä, että oikeasti uskoisin edes niihin vaan se on ennemmin sellaista fiktiivistä maailmaa. Ehkä se on elämässä ollut tärkeä oppi itsellenikin, että se hetki jolloin haaveilu vaihtuu tavoitteisiin on tärkeä. Luonteeltani olen varmasti aina ikuinen haaveilija, mutta jos aikoo jotain elämässä saavuttaa, on tärkeä asettaa myös realistisempia tavoitteita ja edetä niitä kohti määrätietoisemmin. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti