sunnuntai 6. marraskuuta 2016

Deja vu

Katselin eräs ilta elokuvan nimeltä Deja Vu. Olen kyllä tuon nähyt aiemminkin useampaankin kertaan, mutta tulipahan taas katsottua, kun ihan suht hyvä elokuva kuitenkin on kyseessä. Itse elokuvan juonesta kai voisi sanoa sen verran, että siinä FBI:llä on käytössään kapistus, jolla voi katsoa muistaakseni neljä päivää menneisyyteen ja näin yrittää selvittää rikoksia. Eli kaiken kaikkiaan siis hyvin realistinen elokuva.

No, joka tapuaksessa tuo elokuva sai minut ajattelemaan, että mitä jos voisit joka ilta valita, eläisitkö kuluneen päivän uudestaan vai siirrytkö seuraavaan. Voisit ensin mietiskellä, mitä päivän aikana tulikaan tehtyä ja mitä jätit tekemättä, voisitko tehdä jotain toisin, kenties paremmin. Tarttuisitko tähän tilaisuuteen ja eläisit jotkut päivät kahteen kertaan? Rohkenisitko kenties tekemään jotain täysin uutta, jos tietäisit, että päivän lopulla voisit kuitenkin palata uudestaan aamuun, jos tuo kokeilu ei olisikaan ollut onnistunut.

Entä mitä sitten tekisit, jos saisit elää päivän uudestaan vaikka kerran viikossa tai kuukaudessa. Miten tuo vaikuttaisi sinuun, yrittäisitkö ehkä joka päivä hieman enemmän, ettei tuota uusintayritystä tulisi tuhlattua heti ensimmäisinä päivinä?

Entäs, jos niitä uusintayrityksiä ei olisi ollenkaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti