maanantai 13. maaliskuuta 2017

NeighbourHOOD

Voiko olla mukavampaa tapaa viettää yö kuin kuunnella musiikkia stereoista huudatettuna? Varsinkin, kun itse makaa sängyn pohjalla ja kuuntelee tuota jympytystä naapurin seinän läpi. Onneksi ei tällä kertaa sentään ollut aivan seinänaapuri kyseessä, mutta riittävän kovaa tuo möykkä silti omaan kämppään kantautui.

Itse kun yrittää aina ottaa huomioon muutkin ihmiset, niin on vaikea ymmärtää tuollaista käytöstä aikuisilta ihmisiltä. Vanha totuushan sen jo toki sanoo, että promillet kun nousee niin volyymikin nousee, mutta kaikesta huolimatta, jos vielä sen verran päässä jotain liikkuu, että tietää asuvansa kerrostalossa tai miksei rivitalossakin, niin luulisi tajuavan myös ettei sitä musiikkia huudateta 04 asti aamulla ja jatketa sitten 07 aikaan uudestaan. Tuon lisäksi sitten vielä päästellään jotain eläimellisiä äännähdyksiä parvekkeelta, mitkä kuuluvat varmaan satojen metrien päähän yöaikaan.

Pitää ilmeisesti kyhäillä joku kansalaisaloite, että stereoihin ja miksei tietokoneeseenkin pitäisi asentaa alkolukko, niin ihmiset saisivat nukkua yönsä rauhassa. Tuon lisäksi voisi olla hyvä sellainen äänenvoimakkuuteen reagoiva sähkökaulapanta, mikä pitäisi asentaa kaulan ympärille ennen kuin sitä alkoa aletaan kittaamaan. Kansalaisaloite ei varmasti läpi menisi, mutta kunhan pääsen diktaattoriksi niin nuo olkoon ensimmäiset määrätyt lakipykälät.

Toisaalta ehkä olen vain tottunut liian hyvään, kun ei ole vähään aikaan taas tässä rapussa mitään isompia ongelmia ollut. Pihapiirin muissa rapuissa tuntuu olevan sitten enemmänkin sitä rosvo ja poliisi -leikkiä. Joten kaiken kaikkiaan vähällä olen kai vielä päässyt, mutta kyllä se yöunien menettäminen turhan örvellyksen takia laittaa silti pinnan kireäksi.

Onhan se tietysti jokseenkin surullistakin, että jotkut ihmiset ovat kuusikymppisinä elämäntapajuoppoja ja pilanneet elämänsä, mutta luulevatko he olevan oikeutettuja sitten pilaamaan myös muiden ihmisten elämän. No kai se on kuitenkin vain ajattelemattomuutta ja itsekkyyttä. Millään muullahan ei ole väliä, kunhan itse saa jotain iloa irti kurjasta elämästään, ei vaikka samalla pilaisikin ympärillä olevien ihmisten päivän. Sitä kai se maailman meno nykypäivänä on.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti